HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


Darkest Hour (Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas )

Darkest Hour (Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas )
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
The Dude Onderhoudende maar niet heel gave film over Winston Churchill in de meidagen van 1940.

Geschiedkundig interessant, met de geschiedenis van Frankrijk (en Nederland en Belgie) dat in een paar weken door de Duitsers in de pan wordt gehakt: dit veroorzaakte het het risico dat de Britten 300.000 soldaten aan de Franse kust zouden kunnen verliezen. Vermoedelijk zou het VK deze ramp niet overleven, dus moest men laveren tussen Scylla en Charybdis: Een totale oorlog of onderhandelen met een monster?

Als verhaal over een politicus die zijn eiland weigert op te geven is deze film ook wel interessant. Toch meen ik mij uit de geschiedenisboeken te herinneren dat de Engelsen in het begin van de oorlog helemaal niet zo massaal tegen Hitler waren. Door alle ellende in de crisis in de UK waren er genoeg die de groei van Duitsland ook wel bewonderden.

En als 'geromantiseerd relaas over Winston Churchill' slaat deze film volgens mij de plank finaal mis. Ik geloof geen seconde dat het leven van en rondom Churchill er aan toe ging zoals hier geportretteerd. Vele ongeloofwaardige scenes. Dat stoorde enorm, en dat is jammer, want verder is het een prima verhaal over 'hoe het geweest had kunnen zijn'.

Inserted on 2018-02-11 18:58:46, last modified on 2018-02-11 19:08:47