HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


True Detective (serie 1 - 2014) (Matthew McConaughey, Woody Harrelson)

True Detective (serie 1 - 2014) (Matthew McConaughey, Woody Harrelson)
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
The Dude 'Radiohead en André Hazes onderzoeken een serie rituele moorden', dat het het gevoel dat ik bij deze serie kreeg.

Rechercheurs Rustin 'Rust' Cohle (McConaughey, fantastisch acteur van o.a The Dallas Buyers Club) and Martin 'Marty' Hart (Harrelson) zijn elkaars tegenpolen en worden door het lot aan elkaar verbonden.

Rust is een pessimistische intellectueel die op sarcastisch en vlijmscherpe wijze het menselijk bestaan ontleedt. Heerlijk. Marty is een wat sullige en simpele maar recht-door-zee zijnde family-man met een soms wat dubbele moraal. Dit alles in een wat dreigende Louisiana achtergrond.

De film speelt zich af in een tijdspanne van 15 jaar, en we zien steeds flashbacks en flashforwards: Rust is afgegleden naar een verlopen, levensmoede barman die tijdens ondervragingen constant maar rookt en bier zuipt, Marty is een uitgebluste privé-detective geworden. Ze geven beide hun relaas van wat er speelde, 15 jaar geleden.

Ondertussen zien we de twee mannen zaken onderzoeken waarbij mensen op gruwelijke, waarschijnlijk religieus / mystieke / occulte wijze, om het leven gebracht zijn. Veel symboliek en suspense. Tekens. Verdwijningen. Doofpotten.

Uitstekende dialogen tussen die twee. Alleen al de maatschappijkritische verhandelingen van Rust zijn al de moeite waard om te beluisteren.

Fantastische serie van 6 uur, 3 avonden coma-kijken.

Inserted on 2018-01-30 09:55:28, last modified on 2018-02-01 10:06:59