HOME   INSCHRIJVEN   SUBSCRIBE   FAQ / INFO
Naam:
Wachtwoord:
Geef zoekwoord
  
Naar film Naar boek Naar Muziek Naar Optredens, voorstellingen Naar Eten, drinken, dansen, reizen


De Bergrede in het licht van de Vedanta-leer (Swami Prabhavananda)

De Bergrede in het licht van de Vedanta-leer (Swami Prabhavananda)
Meest recente postings van totaal 1
Gebruiker Waardering Commentaar
The Dude 'De Bergrede in het licht van de Vedanta-leer'???? Are you kidding me?

Ja inderdaad. Dit boekje kocht ik een paar jaar geleden op een boekenmarkt. Recent maar eens in begonnen, en uitgelezen, want dat kost je maar een paar uur.

De Bergrede is een rede van Christus die volgens de overlevering - hoe verwonderlijk - op een berg werd gehouden, met name voor de wat volwassener gelovigen. Gaat er natuurlijk over dat je vooral niet bezig moet zijn met hetgeen de mens tot mens maakt: eerzucht, ambitie, lust, trots, ijdelheid, bezit, afgunst etc.

De Vedanta leer is 'het eind van het weten', met als doel verlossing van lijden door middel van opgeven van het idee van het zelf, van het leven in hier en nu, en daarmee ook alle lusten, angsten en dergelijke. Gaat er natuurlijk ook over dat je vooral niet bezig moet zijn met hetgeen de mens tot mens maakt. :-)

Het leuke aan dit boekje is 1) dat het Jood-Christelijke religie koppelt aan Indiaase religie, en vele overeenkomsten toont, 2) dat je weer eens leest over de bijbel, die toch een grote invloed op onze cultuur en geschiedenis heeft, en 3) dat de Vedanta op onderdelen dezelfde nonsens en ongerijmdheden wil verklaren als de bijbel. Of juist niet wil verklaren, je moet ze 'geloven', ze worden je 'geopenbaard'.

Dussss.

Verder niet te zwaar aan tillen, dit boekje.

Inserted on 2017-07-26 20:28:39, last modified on 2017-07-26 20:38:20